MÉRNÖKGEOLÓGIAI KONFERENCIÁK


Kedves Látogató!

Ezen az oldalon az éves gyakorisággal megrendezett Mérnökgeológia-Kőzetmechanika valamint a MEDDŐ?HULLADÉK? NEM! HASZONANYAG! című környezetföldtani konferencián megjelenő cikkek érhetőek el. Illetve az aktuális konferenciára való regisztráció, cikkbenyújtás végezhető el felhasználói név és jelszó igénylése után.

Mérnökgeológia - Kőzetmechanika

A Mérnökgeológia-Kőzetmechanika konferencia 2006-ban indult. Célja a hazai mérnökgeológiával és kőzetmechanikával foglalkozó kutatók, oktatók és ipari szakemberek párbeszédjének és a tapasztalatcserének elősegítése. Rendszerint néhány meghívott külföldi előadó is emeli a konferencia színvonalát és elősegíti a nemzetközi tapasztalatcserét is.

Minden konferencián a benyújtott cikkeket egy kiadványban jelentetjük meg, hogy a résztvevők a szóban elhangzott vagy posztren megjelenített előadások anyagát a későbiekben is tanulmányozhassák. A mernokgeologia.bme.hu oldalon minden eddigi cikk megtalálható, ami elősegíti egy mérnökgeológia és kőzetmechanika tematikájú magyar nyelvű tudásbázis létrehozását.

Konferencia megjelenítése

Meddő? Hulladék? NEM! HASZONANYAG!

A konferencia egy olyan együttműködés eredménye, amely a Magyarhoni Földtani Társulat és a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége között született. A két szervezet vezetőinek 2013. február 28-án történt megbeszélését követően megállapodás született, hogy a két szervezet évente közös környezetvédelmi konferenciát szervez. Ennek első szakmai fóruma a 2014. május 15-én megrendezésre kerülő „Meddő? Hulladék? NEM! HASZONANYAG!” című rendezvény.

Konferencia megjelenítése